duminică, 23 iunie 2024
21.1 C
Varșovia

”Scut antiRusia”. Polonia anunță că va ”betona” frontiera de est cu sistem de fortificații care va costa 2,5 miliarde de dolari, numit ”Shield East”

Must read

Naționaliștii lui Andrej Duda au plecat, democrații lui Donald Tusk au venit – Polonia menține aceeași linie.

Când vine vorba de politici de securitate și apărare, politicienii de la Varșovia văd Rusia ca o amenințare existențială pentru statul polonez.

Nicio măsură nu este trecută cu vederea de Varșovia, pentru a preveni amenințarea de la Răsărit asupra teritoriului național.

Investițiile în tehnică militară vor face ca Polonia să devină, în următorii ani, principala armată terestră a Europei. Deja Armata poloneză dispune de mai multe tancuri decât Franța, cu ale sale aproximativ 220 de tancuri Leclerc. Varșovia are în jur de 200 de tancuri Leopard și va achiziționa 250 de tancuri americane Abrams M1A2 SEPv3. La acestea se vor adăuga 1.000 de tancuri K2 Black Panther, dar și 460 de obuziere K9 Thunder din Coreea de Sud, așa cum a relatat și DefenseRomania.

 

www.defenseromania.ro/scutul-antirusia-polonia-anunta-ca-va-betona-frontiera-de-est-cu-sistem-de-fortificatii-care-va-costa-2-5-miliarde-de-dolari-numit-shield-east_628343.html

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Polonia | Varșovia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura