AcasăPoloniaPolonia se pregătește pentru un aflux masiv de ucraineni, dar poate face...

Polonia se pregătește pentru un aflux masiv de ucraineni, dar poate face față?

-

Polonia se pregătește pentru un aflux masiv de refugiați în cazul în care Rusia atacă Ucraina, vorbind chiar și de „un milion de oameni” – relatează marți ziarul grec Naftemporiki, citat de Rador.

„Trebuie să fim pregătiți pentru cel mai rău scenariu și am luat măsuri pentru a fi pregătiți pentru un val de până la un milion de oameni”, a declarat viceministrul polonez de Interne, Maciej Wąsik, pentru postul național de radio.

Guvernul polonez s-a angajat să arate solidaritate față de Ucraina pe măsură ce tensiunile cu Rusia escaladează și a susținut că oamenii care părăsesc țara în cazul unei invazii ruse vor fi considerați „adevărați refugiați” și vor primi ajutor, a spus Wąsik. „Conform Convenției de la Geneva, acești oameni se vor afla sub protecția Poloniei și nu vom spune nu la a oferi ajutor”, a spus el.

Ucraina se învecinează cu mai multe state membre UE: Polonia, România, Slovacia și Ungaria, dar cele mai strânse legături le are cu Polonia. În Polonia există deja peste un milion de ucraineni care au venit în țară în căutarea unor locuri de muncă mai bune. Acești oameni au fost, în esență, integrați.

/www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read