AcasăPoloniaPolonia își apără granițele și de migranți, și de jurnaliști

Polonia își apără granițele și de migranți, și de jurnaliști

-

Cu o criză umanitară care se desfășoară la granița estică, Polonia se concentrează asupra restricționării mass-mediei. Aflați între forțele belaruse și zidurile poloneze, migranții sirieni continuă să spere că le va fi deschisă calea către Europa – așa cum, după cum relatează presa internațională, chiar Lukașenko le-ar fi promis. Însă vremea din Europa Centrală și de Est continuă să se înrăutățească iar pădurile ce împrejmuiesc granița dintre cele două state nu sunt primitoare.

Față-n față cu o criză a migranților, Polonia își hărțuiește proprii jurnaliști

Începând cu luna septembrie, în zona ce împrejmuieșe granița cu Belarus a fost declarată stare de urgență, fiind interzise adunările și tranzitul persoanelor nepermise pe o rază de câțiva km. După două săptămâni, au fost raportate primele cazuri în care jurnaliștilor le-a fost interzis să intre în zona restricționată – unii dintre ei fiind chiar reținuți de patrulele de graniță, deși nu ar fi depășit aria permisă.

În unele dintre cazuri, comportamentul soldaților a depășit gravitatea faptei. Unii jurnaliști au fost încătușați, li s-au făcut percheziții sau le-au fost cerute seria telefoanelor. Printr-o astfel de experiență au trecut fotojurnaliştii Maciej Nabrdalik, Maciej Moskwa și Martin Divíšek.

/mediastandard.ro/polonia-isi-apara-granitele-si-de-migranti-si-de-jurnalisti/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

6.000 de militari polonezi şi americani vor lua parte la exerciţii...

Aproximativ 6.000 de militari polonezi şi americani vor lua parte la exerciţii comune în luna iunie, în nord-vestul Poloniei, relatează agenţia de presă PAP,...