AcasăFashionPolonia cumpără 250 de tancuri de luptă americane de tip Abrams modernizate,...

Polonia cumpără 250 de tancuri de luptă americane de tip Abrams modernizate, în valoare de peste cinci miliarde de euro

-

Guvernul polonez a anunţat miercuri achiziţionarea a 250 de tancuri de luptă americane de tip Abrams – modernizate -, fără să dezvăluie detaliile contractului, relatează AFP.

„Armata noastră se va îmbogăţi cu un număr mare de tancuri Abrams, care sunt cele mai moderne din lume. Dacă totul merge bine, primele livrări vor avea loc anul viitor”, a anunţat într-un briefing vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski, însărcinat cu securitatea naţională, preşedintele Partidului Lege şi Justiţie (PiS, conservator), aflat la putere în Polonia, potrivit News.ro

Ministerul polonez al Apărării a precizat că este vorba despre 250 de blindate de tip Abrams, versiunea M1A2 SEPv3.

Statele Unite şi Polonia şi-au încheiat negocierile cu privire la un acord de cooperare în domeniul Apărării, care defineşte ”cadrul legal, infrastructurile şi o împărţire echitabilă a cheltuielilor”, anunţa la acea vreme Departamentul american al Apărării.

Pentagonul anunţa, la începutul lui 2020, staţionarea prin rotaţie a 1.000 de militari suplimentari în Polonia, pe lângă cei 4.500 de militari americani staţionaţi prin rotaţie în această ţară limitrofă pe flancul de est al NATO, în Europa.

/www.hotnews.ro/stiri-defense-24917900-polonia-cumpara-250-tancuri-lupta-americane-tip-abrams-modernizate-valoare-peste-cinci-miliarde-euro.htm

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read