Polonia a efectuat plata primei tranșe prevăzută în contractul de achiziţie pentru cele 32 de avioane de luptă Lockheed Martin F-35 Lightning II, ca parte a programului de înzestrare militară Harpia.

Ministerul polonez al Apărării a precizat, potrivit Defence24, că examinează impactul pe care pandemia COVID-19 îl poate avea asupra finanţării contractelor de achiziţii militare, iar până în prezent nu a fost planificată nicio şedinţă de negociere cu privire la potențialele modificări ale bugetului destinat acestor contracte.

În acest context, Ministerul polonez al Apărării a răspuns unei solicitări înaintate de publicaţia Defence24, precizând că Varşovia a efectuat plata primei tranșe către Statele Unite, prevăzută în contractul de achiziţie pentru avioanele F-35. Cu toate acestea, alte detalii privind viitoarele termene de plată, precum şi sumele care vor fi plătite, rămân în continuare confidenţiale.

Polonia a semnat la începutul acestui an un contract în valoare de 4,6 miliarde de dolari pentru 32 de avioane de luptă Lockheed Martin F-35 Lightning II, pentru a-şi îmbunătăţii apărarea aeriană pe flancul estic al NATO. Astfel, Polonia a devenit prima țară din Europa de Est care va pune la dispoziţia forţelor sale aeriene, avioane de generaţia a cincea.

mai mult la  /www.defenseromania.ro/

Lasă un răspuns