Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat, luni că ,, încetăm să mai fim ţară de rangul doi în carul Alianței Nord-Atlantice, pentru că am fost așa ani buni’’, precizând şi faptul că o posibilă creștere a numărului de trupe americane în Polonia este un lucru bun pentru securitatea ţării sale, dar și pentru întregul flanc estic al NATO.

Ministrul polonez al Apărării a oferit, în cursul zilei de luni, un interviu pentru Radio Gdansk, deoarece a fost solicitat să comenteze informații despre posibila retragere a aproximativ 9.500 de soldați ai Statelor Unite din Germania și transferarea a o parte dintre aceştia pe teritoriul Poloniei.

Ministrul a amintit că preşedinţii Andrzej Duda şi Donald Trump au semnat în luna iunie un acord ce prevede creşterea efectivelor trupelor americane staţionate în Polonia de la 4.500 la circa 5.500 de militari şi amplasarea în această ţară a comandamentului unei divizii americane.

’’Dar de unde vor provin soldații, indiferent dacă sunt din Europa, Asia sau Statele Unite, va fi decis de autoritățile americane. Aceasta a fost întotdeauna o decizie suverană americană”, a spus Blaszczak.

mai mult la   /www.defenseromania.ro/

Lasă un răspuns