AcasăPoloniaLukașenko, despre conflictul cu Polonia: „Înțelegem că dacă mergem prea departe, războiul...

Lukașenko, despre conflictul cu Polonia: „Înțelegem că dacă mergem prea departe, războiul este inevitabil”

-

Președintele Alexander Lukașenko a declarat luni că Belarus nu caută nicio confruntare cu Polonia, însă dorește ca Uniunea Europeană să accepte 2.000 dintre migranții blocați la granița acesteia. Totodată, liderul regimului de la Minsk a adăugat că dacă criza se deteriorează prea mult, „războiul este inevitabil”, transmite Reuters

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat duminică că această criză a migranților ar putea fi un preludiu la „ceva mult mai rău” care urmează să se întâmple, în timp ce poliția de frontieră din Polonia a spus că forțele belaruse încă transportă migranți la graniță.

Lukașenko, citat de agenția de presă de stat Belta, a spus că nu dorește ca lucrurile să escaladeze. „Mesajul nostru trebuie să ajungă la polonezi, la fiecare polonez. Vrem să le arătăm acestora că nu suntem barbari, că nu vrem confruntare. Nu avem nevoie de asta, pentru că înțelegem că dacă mergem prea departe, războiul este inevitabil”, a declarat Alexander Lukașenko. „Și asta va fi o catastrofă. Înțelegem perfect acest lucru. Nu vrem niciun fel de conflict”, a adăugat liderul autoritar al Belarusului.

/www.digi24.ro/stiri/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read