Morawiecki, desemnat de partidul Lege şi Justiţie (PiS), victorios la parlamentarele din octombrie, pentru un nou mandat în fruntea guvernului, a făcut cunoscută vineri componenţa noului său executiv, care va fi unul al „continuităţii”, notează AFP, preluat de Agerpres.

Aprobat de comitetul politic al PiS (conservator naţionalist), noul cabinet condus de Mateusz Morawiecki, după ce va fi confirmat de parlament şi de şeful statului, nu prevede modificări majore, cu excepţia înfiinţării unui minister pentru Schimbările climatice şi unul al Trezoreriei, ale cărui competenţe erau până în prezent repartizate între diverse alte portofolii.

Majoritatea miniştrilor urmează să îşi păstreze posturile. „Va fi în mare parte un guvern de continuitate”, a declarat în faţa presei liderul PiS, Jaroslaw Kaczynski, considerat cel mai influent personaj de pe scena politică poloneză. La rândul său, Mateusz Morawiecki a afirmat că guvernul său „va îndeplini toate promisiunile” făcute în timpul campaniei electorale care a precedat legislativele de la 13 octombrie.

mai mult la  www.hotnews.ro

Lasă un răspuns