Janusz Wojciechowski, candidatul Poloniei pentru funcţia de comisar european, este vizat de o anchetă a Oficiului European Antifraudă (OLAF), potrivit Le Figaro.

OLAF a informat că ancheta vizează „posibile nereguli privind rambursarea cheltuielilor de deplasare” în perioada în care acesta era europarlamentar. Informaţia cu privire la această anchetă a fost făcută publică la doar câteva zile înaintea anunţării propunerilor pentru funcţiile de comisari. Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, într-un mesaj pe Twitter, că va prezenta marţi componenţa Colegiului comisarilor europeni.

Wojciechowski a fost membru al Parlamentului European în perioada 2004-2016. El a recunoscut că a rambursat Parlamentului European suma de 11.250 de euro după ce în 2016 a realizat că „îi lipseau unele documente” care să justifice cheltuielile de deplasare din perioada 2009-2011. El a spus că a returnat banii din proprie iniţiativă, fără ca Parlamentul European să îi solicite acest lucru şi a adăugat că suma „a acoperit în întregime” costul călătoriilor pe care nu le justificase suficient.

mai mult la : www.mediafax.ro

Lasă un răspuns